ГоловнаПолітика

ОБСЄ не має доказів торгівлі органами на Донбасі

Російські ЗМІ спотворили слова спецпредставника організації

ОБСЄ не має доказів торгівлі органами на Донбасі

Організація з безпеки і співробітництва в Європі звинувачує російські ЗМІ у викривленні слів свого представника і зазначає, що не має доказів вилучення людських органів на Донбасі.

Про це йдеться в заяві ОБСЄ.

"ОБСЄ не має жодних доказів щодо можливого вилучення органів у Східній Україні. Спеціальний представник і координатор ОБСЄ з боротьби з торгівлею людьми, отже, не підтверджує, що будь-які випадки незаконної трансплантації органів мали місце в Україні, і не хоче спекулювати з приводу таких звинувачень. Крім того, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні на сьогодні не зафіксувала жодних доказів незаконної торгівлі органами в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в заяві.

Така заява надійшла у відповідь на повідомлення російських ЗМІ, в яких стверджувалося, що спеціальний представник ОБСЄ з боротьби з торгівлею людьми Мадіна Джарбусинова підтверджувала наявність такої проблеми на Донбасі.

В ОБСЄ пояснюють, що дві російські неурядові організації надали ОБСЄ повідомлення про можливе видалення і продажу людських органів у Східній Україні. У відповідь на це український уряд заявило, що такі звинувачення повинні бути досліджені. Джарбусинова розповіла про це в інтерв'ю українському телеканалу. Згодом її слова вирвали з контексту і по-своєму використані російськими ЗМІ.

Нагадаємо, у кількох російських ЗМІ час від часу піднімається тема про нібито торгівлю органами загиблих на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram