ГоловнаПолітика

"Свобода" проводить мітинг незгоди під ЦВК (фото додаються)

Партія повертається на вулиці

ВО "Свобода" проводить під будівлею Центральної виборчої комісії мітинг на знак незгоди з офіційними результатами голосування, згідно з якими партія не проходить до парламенту.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На акцію зібралося близько 500 активістів, перед якими по черзі виступають діючі депутати від "Свободи" Юрій Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Олексій Кайда, Олег Тягнибок.

Нагадаємо, раніше Тягнибок звинуватив у низькому результаті партії "Володимира Путіна і його агентуру". За його словами, згідно з екзит-полами і паралельним підрахунком голосів, "Свобода" впевнено долає 5% бар'єр. Однак через вкидання бюлетенів на сході України партія залишається поза Радою.

Водночас "Свобода" проводить у парламент шістьох мажоритарників: Андрія Іллєнка, Юрія Левченка, Михайла Головка, Юрія Бублика, Олега Осуховського й Олександра Марченка. В парламенті сьомого скликання "Свобода" мала 35 депутатів. Фракція вирізнялася високою дисциплінованістю і невиправданою агресивністю.

Як заявив під час мітингу Левченко, радше за все, ВО "Свобода" не формуватиме фракцію в парламенті.

Непроходження в Раду Юрій Мірошниченко прокоментував словами, що "Свобода" завжди була вуличною партією і повертається на вулиці.

Нагадаємо, на виборах перемогли шість партій: "Народний фронт", БПП, "Самопоміч", Опозиційний блок, Радикальна партія Ляшка, "Батьківщина". "Свободі" не вистачило 0,29% (з опрацьованими 99,54% протоколів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram