ГоловнаСуспільствоЖиття

Четвертий "гумконвой" приїде на Донбас до "виборів" бойовиків

У Радбезі прогнозують роздачу продовольчих пайків учасникам голосування

Четвертий "гумконвой" приїде на Донбас до "виборів" бойовиків
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Четвертий "гуманітарний конвой" із Росії бойовики ДНР та ЛНР планують використовувати для роздачі продовольства населенню під час "виборів" 2 листопада. Про це сьогодні повідомив спіскер РНБО Андрій Лисенко, інформує "Інтерфакс-Україна".

За оперативною інформацією РНБО, ватажок ДНР Олександр Захарченко пообіцяв жителям "розстрілювати бандитів за розкрадання і перепродаж гуманітарної допомоги". При цьому Захарченко зауважив, що жителям Донбасу не слід розраховувати на гумдопомогу, оскільки її на всіх не вистачить. Він також запропонував жителям Донбасу подумати, "як самим заробляти на їжу".

"Фактично Захарченко визнав факти, про які ми повідомляли... Левова частка гуманітарної допомоги до мирних громадян на захоплених бойовиками територіях не доходить. Її отримують терористи для власного споживання або продажу через магазини", - повідомив Лисенко.

Щодо проходження чергового конвою через український кордон Лисенко зазначив, що Україна ще не отримала інформації від Червоного Хреста, який має право на отримання і розподіл вантажу.

"У першу чергу мають провести огляд українськими прикордонниками та митниками - на пункті пропуску вони мусять оформити вантаж, а не просто оглянути, це не виставка", - сказав він.

Нагадаємо, раніше цього тижня прес-служба МНС РФ повідомила, що 28 жовтня в Донецьк і Луганськ з Ногінська Московської області вирушає четверта автоколона відомства у складі 50 автомобілів з гуманітарною допомогою. Пізніше стало відомо, що в колоні близько 100 вантажівок, станом на ранок четверга вони знаходяться в Ростовській області Росії. Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що не бере участі в організації цього конвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram