ГоловнаПолітика

Москаль розповів про настрої в Луганській області

Більшість місцевих жителів досі є прихильниками Росії

Москаль розповів про настрої в Луганській області
Фото: Макс Левин

Підтримка Росії серед місцевого населення в Луганській області в деяких селищах і містах сягає 95%. Про це розповів голова Луганської ОДА Геннадій Москаль в інтерв'ю "Українській правді".

"Якщо говорити про проросійські настрої, то вони дуже високі: у деяких населених пунктах - 95%, у деяких - 80%. Найменше - це 30% в українізованій частині області, де історично більше українців", - каже Москаль.

"У Києві думають, що війна чогось навчила цих людей. А я все більше розумію Булгакова, який словами свого героя сказав, що розруха починається в головах. Коли я говорю про це в Києві, мені не вірять", - розповів губернатор. Він зазначив, що місцеві жителі не розуміють, чому Вікторові Януковичу не дали допрацювати повний термін і навіщо був потрібен Майдан.

Москаль зазначає, що особисто в нього з місцевим населенням немає проблем, до губернатора ставляться добре. "Але ставлення до київської влади в людей вкрай негативне. І я не знаю, як скоротити цю дистанцію", - сказав Москаль.

Нагадаємо, Москаля призначили губернатором Луганської області у вересні 2014 року. До цього він очолював регіон у 2005-2006 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram