ГоловнаПолітика

ЦВК припинила повноваження 6 членів ОВК в окрузі Жванії

Попередній голова окружкому, його заступник, секретар та ще 7 членів покинули засідання

ЦВК припинила повноваження 6 членів ОВК в окрузі Жванії
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження шести членів ОВК №140 в Одеській області.

Відповідне рішення члени Центрвиборчкому ухвалили на засіданні в понеділок, передає Укрінформ.

У ЦВК пояснили, що до Комісії надійшла інформація про відсутність кворуму на засіданні ОВК №140 (Одеська область) і неможливість подальшого підрахунку голосів, оскільки голова окружкому, його заступник, секретар та ще 7 членів покинули засідання.

У зв'язку з цим Центрвиборчком припинив повноваження 6 членів ОВК №140, ще 4 відкликали суб'єкти їх подання.

Копію відповідної постанови ЦВК і матеріали, які до неї додаються, буде направлено в прокуратуру Одеської області для перевірки "вказаних у ній фактів".

Тим часом заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна зазначила, що незважаючи на цей інцидент ОВК №140 продовжує працювати у штатному режимі, проте з мінімальною кількістю членів. "Роботу комісії (№140. - Авт.) відновлено. Вона повністю функціональна, працює в мінімальному складі з 12 членів комісії", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС почало розслідувати зникнення керівництва окружної виборчої комісії №140 в Одеській області.

На 140-му окрузі на цей час є дані тільки про 7% голосів виборців, керівництво окружної комісії покинуло приміщення ОВК рано-вранці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram