ГоловнаПолітика

Округ Давида Жванії в Одеській області залишився без голови ОВК

Комісія встигла обробити лише 7% протоколів

В Одеській області заблоковано роботу окружкому №140 через втечу глави ОВК та кількох членів окружної комісії. Про це LB.ua повідомив кандидат-самовисуванець Василь Гуляєв.

"Вночі, після закінчення голосування, комісія працювала нормально, опрацювала з десяток дрібних дільниць. Потім сталися технічні проблеми, завис комп'ютер. Коли комісія дійшла до результатів з великих дільниць, і стало видно, що я йду у відрив, глава ОВК просто покинув комісію", - сказав Гуляєв.

Наразі представники дільничних комісій і вісім членів окружної комісії залишаються на місці, в приміщенні ОВК, проте люди вже готові до бунту. За словами Гуляєва, члени комісій та спостерігачі вже звернулися і до міліції, і в ЦВК, однак реальної допомоги не отримали: в окружкомі немає кворуму, щоб продовжити обробку протоколів.

Гуляєв повідомив, що міліція "вживає заходів з пошуку" глави окружкому, однак за цілий день його так і не змогли знайти.

"Про визнання результатів недійсними мова не йде, нам обіцяли, що сьогодні ЦВК збере нараду і дозволить скоротити кількість членів ОВК, щоб комісія могла продовжити роботу", - сказав Гуляєв.

На сайті ЦВК зараз вказано, що округ №140 обробив тільки 7,2% протоколів. За цими даними в окрузі перемагає представник БПП Давид Жванія - у нього 28,7% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram