ГоловнаПолітика

СБУ затримала злочинців, які готували "Одеську народну республіку"

У листопаді-грудні в Одесі планувалися теракти, а потім проголошення "ОНР"

СБУ затримала злочинців, які готували "Одеську народну республіку"
Архивное фото
Фото: www.sbu.gov.ua

Служба безпеки України 24 жовтня затримала в Одеській області злочинну групу, яка готувала проголошення "Одеської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Основним завданням цієї диверсійно-підривної групи було підштовхнути жителів мирного регіону до злочинів проти конституційного ладу, спровокувати проголошення так званої "Одеської народної республіки", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, керівника групи жителя Одеси Л., на прізвисько "Скат" завербував співробітник Генерального штабу Збройних сил Росії Степанов.

Група "Ската" отримувала технічну підтримку від бандформування під керівництвом терориста Ігоря Безлера на прізвисько "Бєс" для організації терактів в Одесі у листопаді-грудні, а також для виготовлення друкованої продукції та оплати роботи блогерів, які поширювали антиукраїнські матеріали і провокаційну дезінформацію в мережі Інтернет.

Злочинна група займалася контрабандою зброї та вибухівки з території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки і збором розвідувальних даних.

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили понад 3 кг тротилу, детонатори, зброю і боєприпаси, листівки антиукраїнського змісту, засоби зв'язку, вибухівку, спецзасоби негласного зняття інформації.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила про підозру 600 терористам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram