ГоловнаПолітика

Адвокат почав оформляти для Савченко документи народного депутата

Адвокат Марк Фейгін збирає документи і листи

Адвокат почав оформляти для Савченко документи народного депутата
Фото: Сергей Коровайный

Захист заарештованої української льотчиці Надії Савченко почав оформлення її статусу як народного депутата України. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці у Твіттері.

"Сьогодні у Києві я заберу кілька листів і документів, а далі після приїзду почнемо оформлення її як депутата", - написав Фейгін.

Як повідомляє російська служба Бі-бі-сі, юридично статус українського депутата не дасть Савченко імунітету, достатнього для звільнення з-під арешту. Однак цей статус може стати приводом для звернення українських дипломатичних відомств до Росії з проханням розбирати справу по суті на території України у зв'язку з високим статусом льотчиці.

"Не впевнений, що Росія відреагує на цей крок належним чином, хоча і підписувала з Україною угоду про правову співпрацю з 1993 року. Формально можливість співпраці щодо повернення Надії Савченко в Україну для залучення її до кримінальної відповідальності там є", - сказав Фейгін.

Адвокат зазначив, що суттєві зміни в справі може зіграти надання Савченко статусу делегата у ПАРЄ, однак цей випадок буде унікальним і невідомо, чи створить він міжнародний імунітет.

Нагадаємо, на 11 листопада призначено чергове засідання суду в Москві.

Надія Савченко очолює виборчий список ВО "Батьківщина", за результатами обробки 50% протоколів, партія набирає понад 5% голосів виборців і проходить у парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram