ГоловнаПолітика

Колесніков: ми не зробили реформи - ми за це поплатилися. Але псевдодемократи їх точно не зроблять

"Регіонал" пропонує віддати 80% повноважень областям та місту Києву

Колесніков: ми не зробили реформи - ми за це поплатилися. Але псевдодемократи їх точно не зроблять
Фото: Александр Ратушняк

Борис Колесніков відвідав прес-центр Опозиційного блоку і висловив скепсис щодо реформ в країні.

"Навіть 2005 рік - усі гасла демократичні, усе красиво упаковане, все у найкращих західних традиціях. Але наші псевдодемократи в принципі не здатні на глобальні реформи. Ми не зробили реформи - ми за це поплатилися. Але вони точно їх не зроблять. Реформи - це 30 осіб у Кабміні, 75 осіб у парламенті, в адміністраціях - по 25. З цього все починається. Нам за 5 років потрібно пройти той шлях, який пройшла ФРН за 60 років. Тоді все вийде", - сказав Колесніков.

Також він розповів, які помилки ПР минулих років хотів би виправити зараз.

"Ідея партії регіонів зразка 1997 року - блискуча. Вся влада мала бути у місцевих рад. Весь світ побудований на місцевому самоврядуванні. Але цю помилку неможливо виправити: декларували всю владу місцевим радам, а вся влада залишалася в Кабміні, всі важелі тягнули на себе. Цим усе і закінчилося. Так буде і зараз. Віддайте 80% повноважень всім областям та місту Києву - і буде зовсім інша якість життя".

Нагадаємо, що саме Бориса Колеснікова вважають ініціатором неучасті Партії регіонів у дострокових парламентських виборах.

Додамо, що за результатами екзит-полів Опозиційний блок набирає від 8 до 10 відсотків голосів виборців. Блок Петра Порошенка отримає 60-65 депутатів за списком, "Народний фронт" - 50-59%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram