ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

У Львівській області у день виборів фіксують випадки незаконної агітації

У Самбірському районі Львівської області загублено печатку дільничної виборчої комісії

У Львівській області у день позачергових виборів до Ради фіксують випадки незаконної агітації.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС у Львівській області.

"На 12:00 зафіксовано 5 звернень про порушення виборчого законодавства, переважно факти незаконної агітації", - розповіла начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС у Львівській області Світлана Добровольська.

За її словами, в одному з випадків відкрито кримінальне провадження за фактом втрати гербової печатки дільничної виборчої комісії в Самбірському районі. Провадження відкрито за частиною 1 статті 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

В інших випадках мова йде про незаконну агітацію. Зокрема, в Городоцькому районі (округ №118) співробітники ДАІ зупинили легковий автомобіль, в якому виявили чотири тисячі агіток із закликом не голосувати за двох кандидатів.

Читайте: На одному з округів Донецької області зафіксовано вкидання бюлетенів

У Червонограді зафіксовано два випадки, коли невідомі розклеювали листівки з компрометуючими матеріали проти одного з кандидатів. Також випадок незаконної агітації зафіксовано в Перемишлянському районі.

Загалом за період виборчої кампанії у Львівській області зафіксовано 69 повідомлень про порушення виборчого законодавства, за чотирма випадками відкрито кримінальні провадження.

Водночас представники Львівської обласної громадської організації КВУ на прес-конференції повідомили, що в ряді округів усе ще не знято зовнішню рекламу за кандидатів у мажоритарних округах. Зокрема, йдеться про округи №№118, 119, 122 і 124.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram