ГоловнаПолітика

Президент Порошенко закликав українців голосувати по совісті

Глава держави підбив підсумки своєї роботи та закликав усіх прийти на виборчі дільниці

Президент Порошенко закликав українців голосувати по совісті
Фото: Макс Левин

Напередодні парламентських виборів в Україні Президент Петро Порошенко звернувся до українського народу. Звернення глави держави опубліковано на офіційному сайті Президента.

У своєму зверненні Порошенко нагадує, що за останні п'ять місяців українська влада підписала Угоду про асоціацію з ЄС і розпочала люстрацію чиновників.

"Я розпустив стару Верховну Раду не тільки тому, що вона довгий час була слухняним інструментом в руках диктатора. І не тільки тому, що в її складі десятки народних депутатів є п'ятою колоною Росії. І не тільки тому, що перевибори Ради були однією з ключових вимог Революції гідності. А й тому, що протягом кількох місяців переконався в її надзвичайно низькому реформаторському потенціалі", - сказано у зверненні.

Порошенко заявляє, що настав час повністю перезавантажити владу, відновити й омолодити склад парламенту, щоб законодавчий орган міг реалізувати заявлену Президентом стратегію реформ.

"У вас - надзвичайно широкий вибір. Влада забезпечила чесну, конкурентну, вільну і прозору виборчу кампанію. Вона цілком і повністю відповідає європейським стандартам. Вибирайте по совісті. Пам'ятайте тільки, що голосування за гроші тепер є злочином не тільки тих, хто купує, а й тих, хто продає", - сказано у зверненні.

Порошенко підкреслив, що основна мета українців - це мир і визволення Донбасу від терористів мирним шляхом.

"Ми будуємо свій новий український дім на надійній основі європейських цінностей та патріотичного підйому всього народу. Голосуйте за Україну - вільну, єдину, неподільну, європейську!" - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у неділю, 26 жовтня, відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram