ГоловнаПолітика

Сили АТО за час перемир'я обстріляли понад 2 тисячі разів, - постпред України в ООН

Бойовики повинні припинити атаки й обстріли житлових районів, а російські війська - залишити Україну

Сили АТО за час перемир'я обстріляли понад 2 тисячі разів, - постпред України в ООН
Фото: EPA/UPG

Позиції українських військових після оголошення режиму припинення вогню на сході України було обстріляно понад 2 тисячі разів.

Про це заявив в.о. заступника Постійного представника України при ООН Олександр Павліченко під час чергового засідання Ради Безпеки ООН, на якому розглядалася ситуація в Україні.

"Після того, як було оголошено перемир'я, позиції українських Збройних сил було обстріляно понад 2 тисячі разів. У результаті цих нападів 89 українських військовослужбовців було вбито, 500 поранено. Внаслідок обстрілів сепаратисти вбили щонайменше 54 цивільних осіб України", - цитує Павліченка УНІАН.

Разом з тим він підкреслив, що бойовики повинні припинити наступальні військові операції та обстріл житлових районів, а російські війська повинні залишити територію України.

Також він черговий раз закликав Росію припинити постачання в Україну зброї, військової техніки і "обмежити можливості для припливу так званих добровольців через наш суверенний кордон", а також дати можливість Україні відновити контроль над державним кордоном.

Крім того, він заявив, що бойовики продовжують зміцнювати свої позиції на сході України і погрожувати проведенням наступальних операцій для захоплення інших міст в Україні.

За час АТО на Донбасі було кілька спроб встановити режим припинення вогню. Востаннє 21 жовтня про це домовилися президенти України і Росії Петро Порошенко та Володимир Путін.

Однак бойовики все одно не припиняють обстрілів українських позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram