ГоловнаПолітика

ООН закликає засудити спроби бойовиків провести власні "вибори"

Парламентські та місцеві вибори стануть важливим кроком у зусиллях щодо стабілізації України, заявили в організації

ООН закликає засудити спроби бойовиків провести власні "вибори"
Фото: EPA/UPG

ООН закликає міжнародне співтовариство засудити всі спроби перешкодити процесу голосування на парламентських і місцевих виборах в Україні.

Про це заявив помічник Генерального секретаря ООН з політичних питань та прав людини Оскар-Фернандес Таранко під час засідання Ради Безпеки ООН, передає Укрінформ.

"Сьогодні дуже важливо, щоб парламентські вибори 26 жовтня і місцеві вибори 7 грудня в Україні могли відбутися мирно на території всієї країни. Вони стануть важливим кроком у зусиллях щодо стабілізації країни, напряму національної енергії на реформи, відновлення і примирення", - зазначив Таранко.

Представник ООН закликав міжнародне співтовариство засудити "підбурливі заяви озброєних груп сепаратистів у східній Україні, їхні плани провести власні вибори 2 листопада, порушуючи Конституцію України та національне право".

Він також висловив стурбованість з приводу проявів насильства щодо деяких парламентських кандидатів і представників різних партій.

Помічник Генсека ООН закликав усі національні та міжнародні сторони докласти всіх зусиль для належного проведення демократичного виборчого процесу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram