ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Колишнє керівництво МОЗ підробляло ліки, - СБУ

У підпільних лабораторіях ліки робили з крохмалю

Колишнє керівництво МОЗ підробляло ліки, - СБУ
Фото: beta99.fortunecity.com

Попереднє керівництво Міністерства охорони здоров'я України причетне до організації підпільного виробництва фальсифікованих ліків. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Служби безпеки Валентин Наливайченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нарешті припинено діяльність і ліквідовано підпільні лабораторії, які цинічно діяли навіть у підвалах держустанов МОЗ та виробляли фальсифіковані, фактично з крохмалю, таблетки і ліки, які потім реалізовували в Україні для наших громадян, для наших пенсіонерів", - розповів Наливайченко.

Голова СБУ зазначив, що в розслідуванні кримінальної справи, в тому числі щодо колишніх високих посадових осіб МОЗ, бере участь і СБУ під керівництвом Генпрокуратури.

"Ми вважаємо, що доказова база, яку ми зібрали, дає чіткі підстави вважати, що попереднє керівництво МОЗ точно знало про це і є співорганізатором такої діяльності", - підкреслив він.

Нагадаємо, Генпрокуратура України

оголосила в розшук колишнього віце-прем'єра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram