ГоловнаПолітика

РНБО: один військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)

У раді спростували дані міністра оборони

РНБО: один військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Фото: www.mil.gov.ua

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, ще два отримали поранення.

Про це повідомив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

"Поблизу села Харчовик Новоазовського району наші розвідники, які постійно здійснюють пошук диверсійно-розвідувальних груп терористів, виявили скупчення бойовиків. За оперативними даними, терористи готувалися форсувати річку Кальміус і влаштувати низку диверсій на трасі Донецьк-Маріуполь. Наші розвідники прийняли бій, диверсанти противника зазнали втрат і були змушені відступити у східному напрямку. На жаль, у цьому бою загинув один наш військовослужбовець", - розповів Лисенко.

Водночас спікер штабу оборони Маріуполя Євген Степаненко у своєму "Фейсбуці" виклав дещо іншу версію. За його даними, вчора в районі Маріуполя в результаті нападу бойовиків на автомобіль сил АТО загинув один український військовий і ще один був поранений.

"Напад було скоєно з легкового автомобіля, використовувалася стрілецька зброя. Напад було успішно відбито. На жаль, 1 боєць загинув і 1 важко поранено", - написав Степаненко.

Також, за словами спікера штабу, сьогодні о 7:00 зі східного боку Маріуполя був здійснено мінометний обстріл позицій сил АТО. Обстріл вівся зі 120-міліметрових мінометів "Волошка". Атаку відбито, жертв і постраждалих немає.

Нагадаємо, вранці в четвер голова Міноборони Степан Полторак заявив про відсутність загиблих і поранених серед українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram