ГоловнаПолітика

Кабмін розпочав реформу МВС

На хмельницьких міліціонерах проведуть експеримент

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив концепцію і стратегію реформування МВС. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Крім того, затверджено ще три нормативні акти, необхідні для реформування системи міліції, в тому числі законопроект про ліквідацію ряду підрозділі МВС (УБОЗ, транспортна, ветеринарна міліція), проект постанови про введення нагрудних знаків для міліціонерів.

Третій проект розпорядження передбачає реформу ДАІ. Планується ввести автоматичну фіксацію порушень правил руху і надати патрулям міліції функції ДАІ.

Після доопрацювання проекти передадуть на підпис прем'єрові. Втім, міліція вже зараз стверджує, що в Україні почалася стратегічна реформа міліції. "Завдяки їй замість карального органу буде створене сучасне європейське правоохоронне відомство, місія якого - служити і захищати", - зазначають у МВС.

Нагадаємо, в рамках реформування МВС замість міліції створять поліцію. Крім того, передбачається скорочення кількості міліціонерів до 300 на 100 тисяч населення проти нинішніх 376.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram