ГоловнаПолітика

Росія не допустить спостерігачів ОБСЄ до кордону, - ЗМІ

Представник Росії заявив про намір заблокувати українську ініціативу

Росія не допустить спостерігачів ОБСЄ до кордону, - ЗМІ

Росія блокує рішення ОБСЄ про контроль російсько-українського кордону. Таку заяву під час дебатів у Відні зробив представник Російської Федерації, повідомляє Європейська правда з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

Українська сторона запропонувала ухвалити рішення про виконання пункту мінських домовленостей щодо контролю спостерігачів ОБСЄ над усією ділянкою української-російського кордону в зоні АТО.

Усі члени організації, за винятком Росії, під час дебатів підтримали українську пропозицію. "Однак Росія наполягає на збереженні чинного мандата, за яким контроль спостерігачів ОБСЄ здійснюється тільки в двох прикордонних пунктах", - розповіло джерело про хід закритої дискусії.

Усі рішення в ОБСЄ приймаються консенсусом, тому на формальному голосуванні, яке відбудеться в середу, зміну мандата гарантовано буде заблоковано Росією.

Раніше представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін підтвердив, що російські дипломати блокують спробу збільшення кількості КПП на кордоні, пояснюючи, що РФ "повністю контролює свою частину території".

Нагадаємо, рішення про направлення місії спостерігачів ОБСЄ на кордон у пункти пропуску "Донецьк" і "Гуково"  ухвалили в кінці липня. Зараз місія, що складається з близько 20 осіб, цілодобово спостерігає за роботою цих прикордонних пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram