ГоловнаПолітика

На Донбасі черговий раз спробують встановити "режим тиші"

Порошенко і Путін телефоном домовилися про припинення вогню

 На Донбасі черговий раз спробують встановити "режим тиші"
Фото: EPA/UPG

Президенти України і Росії Петро Порошенко і Володимир Путін у вівторок у телефонній розмові вказали на необхідність забезпечення режиму повного припинення вогню та артилерійської тиші, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент України і президент Росії також підкреслили необхідність забезпечення режиму повного припинення вогню та артилерійської тиші", - повідомляє прес-служба глави української держави.

У свою чергу прес-служба Кремля повідомила: "Підтверджено також важливість подальшого сприяння процесу мирного врегулювання на південному сході України і дотримання режиму припинення вогню".

Під час відвідин КБ "Південне" у Дніпропетровську Порошенко повідомив, що у вівторок буде чергова домовленість про "режим тиші" на Донбасі.

"Сьогодні буде чергова домовленість про спробу оголосити артилерійську тишу. Подивимося, як це відбуватиметься. Домовленості, досягнуті в Мілані, дають підстави для дуже-дуже стриманого оптимізму", - сказав він.

Нагадаємо, "режим тиші" було оголошено 5 вересня і продубльовано 9 вересня в мінських протоколах про перемир'я, проте бойовики все одно не припиняють обстрілів українських позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram