ГоловнаПолітика

Україна замовить крилаті ракети на власних оборонних підприємствах

Президент Порошенко має намір змінити державне оборонне замовлення

Україна замовить крилаті ракети на власних оборонних підприємствах
Фото: luxkharkov.com.ua

Президент України Петро Порошенко має намір внести зміни до державного оборонного замовлення з випуску крилатих ракет, комплексу тактичної зброї і високоточної зброї. Про це він сказав під час зустрічі з працівниками Дніпропетровського машинобудівного заводу, інформує УНІАН.

"Після обрання нового складу Верховної Ради і формування уряду ми підтримаємо українського виробника озброєння", - сказав Порошенко. Найближчим часом розроблять страхові та кредитні механізми, які дозволять українським підприємствам оборонного комплексу виробляти сучасну конкурентоспроможну зброю.

Як заявив Порошенко, визначити пріоритети для підприємств ВПК змусило проведення антитерористичної операції. "Ми визначили пріоритети, що потрібно українській армії, як це можна робити на українських підприємствах", - сказав Порошенко.

Вже протягом місяця визначать програму державного оборонного замовлення. Порошенко зазначив, що незабаром розроблять нову модель діяльності оборонних підприємств, яка дозволить продавати конкурентоспроможну продукцію на світових ринках.

Нагадаємо, Міноборони й "Укроборонпром" подали в суд на газету "Дзеркало тижня" за публікацію статей про продаж зброї підприємствами і посередницькими фірмами "Укроборонпрому" захисникам України під час АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram