ГоловнаПолітика

РНБО спростовує використання військовими касетних боєприпасів

Лисенко нагадав про виявлення касетних бомб, випущених бойовиками

РНБО спростовує використання військовими касетних боєприпасів
Неразорвавшаяся кассетная бомба, найденная HRW в поле у Новомихайловки 14 октября
Фото: hrw.org

Рада національної безпеки і оборони спростовує застосування українськими військовими касетних боєприпасів у бойових діях на Донбасі.

Про це повідомив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу.

"За час проведення АТО українські військові не застосовували забороненого міжнародними правовими актами озброєння. Це стосується і касетних боєприпасів", - зазначив він.

За його словами, українська сторона вдячна правозахисникам Human Rights Watch за їхню роботу на Донбасі, але очікує на деталізований звіт із наданням фактів і доказів.

Лисенко припустив, що Human Rights Watch піддалися на численні провокації з боку бойовиків.

За його словами, щоб уникнути цього, міжнародним спостерігачам, зокрема ОБСЄ, слід розширити склад своєї місії в Україні.

Окрім того, Лисенко нагадав, що 13 жовтня фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій виявили та знешкодили біля села Євгенівка Слов'янського району чотири снаряди "Урагану", випущені з боку терористів. Ці снаряди були з касетними боєприпасами.

Нагадаємо, 20 жовтня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила доповідь, в якій заявила, що українські військові застосовували касетні боєприпаси в населених пунктах Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram