ГоловнаПолітика

Фірташ: я жодних злочинів не скоював

Власник Group DF розповів, як відбувалося його затримання

Фірташ: я жодних злочинів не скоював
Фото: dmitryfirtash.com

Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що його заарештували безпідставно, бо жодних злочинів він не скоював. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Для мене це було повною несподіванкою. Коли людина робить щось недобре, у глибині душі вона думає, звичайно, про те, що ось із цього приводу за ним можуть прийти. Внутрішньо вона готова до такого повороту. А я жодних протиправних вчинків не скоював, тому й думок у мене таких не було. Тому, коли мене заарештували, для мене це був сюрприз", - заявив він.

На його думку, це підтверджується тим, що його досі не екстрадували до США. "Всім зрозуміло, що це - надумана історія, абсолютно штучна. Все не так просто. І всі це розуміють", - сказав він, відмовившись заглиблюватися в цю тему, пославшись на заборону адвокатів.

Бізнесмен також розповів про те, як відбувалося його затримання. "Я був на роботі, тут, у Відні, у своєму офісі. Щойно прилетів із Франції і наступного дня мав вилітати в Лондон, потім планував повернутися в Україну. Отже, я провів нараду, співробітники вже розійшлися, я теж зібрався йти і тут охорона каже, що на вході багато поліцейських, щось трапилося, і ось представник поліції хоче поговорити. Представник поліції показав ордер, сказав, що за постановою прокуратури Відня, я затриманий. Відвезли у відділок, вже там стало зрозуміло, що це не вони, а американці. Оформили всі папери і мене відвезли до в'язниці", - заявив він.

Під вартою Фірташ пробув 10 днів. "Що і як там було, обговорювати не хочу. Тюрма є тюрма. Приїхав, відсидів, вийшов. Все", - сказав він.

Бізнесмен також розповів, що у нього є посвідка на проживання в Австрії. "Уже років двадцять, напевно. Робив її з єдиною метою - щоб не витрачати час на візи. Коли постійно їздиш туди-сюди, це важливо. Але посвідка на проживання - це не паспорт", - заявив він. Фірташ підкреслив, що у нього одне громадянство - українське.

Нагадаємо, Фірташа затримали 12 березня цього року в Австрії за запитом Федерального бюро розслідувань США, яке підозрює його у хабарництві. Слідство у його справі ведеться з 2006 року. Пізніше його відпустили під заставу. З весни він очікує рішення Австрії щодо екстрадиції у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram