ГоловнаПолітика

Говорити про газові домовленості з Росією ще зарано, - Яценюк

З Путіним можна домовитися, але тільки на його умовах, вважає прем'єр

Говорити про газові домовленості з Росією ще зарано, - Яценюк
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що зарано говорити про те, що в Мілані досягнуто домовленостей про ціну на газ з Російською Федерацією.

Про це прем'єр заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Говорити про те, що ми досягли домовленостей (про ціну на газ, - Ред.) рано. Домовленості - це коли підписи стоять. А поки що це тільки розмови", - розповів прем'єр.

Він нагадав про те, що за останні чотири місяці Україна подала три позови проти Російської Федерації до Стокгольмського арбітражу.

Яценюк підтвердив, що держава готова почати опалювальний сезон, тільки-но температура опуститися до відповідного мінімуму. "У нас повністю вистачає ресурсів, щоб увімкнути батареї, тільки-но будуть відповідні температурні режими", - розповів прем'єр.

За словами Яценюка, з Путіним можна домовитися, але тільки на його умовах. "А в нього умова одна - загарбати Україну", - сказав він.

"А у нас умова своє: Радянського Союзу більше не буде. Ми йдемо в Європейський Союз ", - додав прем'єр.

Водночас Яценюк упевнений, що якщо Україна матиме можливість підписати газовий договір, то вона його підпише, якщо ні, Європа повинна допомогти країні реверсом.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін у п'ятницю заявив, що сторони домовилися про підписання тимчасового контракту. За словами профільного міністра Олександра Новака, українська сторона погодилася платити за газ узимку $385 за тис. кубометрів і Путін заявив про готовність перерахувати борг "Нафтогазу" за цією ціною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram