ГоловнаПолітика

Віце-прем'єр Гройсман звинуватив Раду у відсутності реформ в Україні

Гройсман упевнений, що реформи зараз не в пріоритеті парламенту

Віце-прем'єр Гройсман звинуватив Раду у відсутності реформ в Україні
Архив
Фото: Александр Ратушняк

Віце-прем'єр Володимир Гройсман заявляє, що в парламенті цього скликання немає підтримки пакета реформ, розробленого Кабміном. Про це він заявив в інтерв'ю ZN.ua.

Зокрема Гройсман розповів про реформу місцевого самоврядування.

"Першого квітня ми затвердили концепцію розвитку місцевого самоврядування. І для мене це була ключова точка початку реформи. Ми визначили напрямок і дорогу, якою підемо. А також межі, за які виходити не можна. Цей документ, імплементований урядом, був потрібний тільки для того, щоб я міг показати його будь-кому і сказати: "Все вирішено, нам реально туди - в Європу, і ніякі інші аргументи не приймаються", - заявив він.

За його словами, Кабмін напрацював пакет законопроектів, але вони не були проголосовані парламентом.

"Ви знаєте, у мене склалося чітке переконання, що ці питання сьогодні не в пріоритеті. Взагалі. Вони проходять комітети, їх начебто підтримують керівники фракцій, спікер навіть іноді виносить їх у зал, який не голосує...", - додав він і уточнив: "Я роблю цей висновок із загальної атмосфери і ставлення. Закон про добровільне об'єднання громад лежить у парламенті вже півроку. Так, він насилу проголосований 260 голосами. Але тільки в першому читанні. Закон щодо ДАБК (Державна архітектурно-будівельна комісія), що передбачає передачу функцій містобудування місцевій владі, набрав тільки 219 голосів... Тобто в цьому парламенті не було стійкої реформаторської більшості. Парламент працював ситуативно - ніякої спільної мети, ніяких зобов'язань... Прийшов, не прийшов, проголосував, не захотів..."

Читайте: Володимир Гройсман: "У найближчі років 5-10 Україна буде найцікавішою країною в Європі"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram