ГоловнаПолітика

РНБО повідомила про деблокування блокпоста біля Сміливого

За даними ради, ворог зазнав значних втрат

РНБО повідомила про деблокування блокпоста біля Сміливого
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Підрозділи Нацгвардії та Збройних сил України провели спільну операцію з деблокування блокпоста на перехресті доріг Золоте-Хороше-Сміливе, де протягом двох днів тривали бої.

Про це йдеться у зведеннях інформцентру РНБО.

За

значається, що українські військові відбивали напад бойовиків артилерією і важкою технікою. Ворог зазнав значних втрат у живій силі і техніці і мусив відступити. Крім того, на блокпост сил АТО надійшло підкріплення. Українським військовим відновили боєкомплект, вони забезпечені питною водою та продуктами харчування. Посилюється інженерне облаштування позицій.

Також повідомляється, що українські військові відбили черговий штурм Донецького аеропорту. Бойовики перед цим двічі з мінометів і артилерії обстріляли позиції Збройних сил та околиць Донецька, Мар'їнки і Пісків.

В окремих районах зони проведення АТО фіксується концентрація військової техніки і загонів бойовиків, зокрема, на півночі - у Станиці Луганській Луганської області, в напрямку Авдіївки та Дебальцевого, а також на півдні - під Маріуполем, у Волноваському і Тельманівському районах Донецької області.

Через постійні обстріли терористами Луганської ТЕС і недавні бої в районі Бахмутівки внаслідок дій бойовиків виникли перебої в енергопостачанні на півночі Луганської області. У цьому районі зафіксовано обстріли біля Капітанового, Нижнього, Центрального, Станиці Луганської, Трьохізбенки. Також диверсійно-розвідувальна група терористів обстріляла з мінометів Райгородок.

Крім того, з мінометів і артилерії терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО біля Дебальцевого, біля Чорнухиного терористи здійснювали обстріл з установок "Град".

Протягом доби активізувалася діяльність терористів на північно-східному напрямку від Маріуполя: здійснювався обстріл зі 120-мм мінометів і установок "Град" позицій ЗСУ в районах Талаківки і Сартани.

Бойових зіткнень і обстрілів позицій на ділянках кордону, які контролюють українські військові, не було, Однак Збройні сили РФ продовжують активну повітряну розвідку з порушенням повітряного простору України. Вчора зафіксовано активність двох безпілотників: один - біля Маріуполя, один - на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Крім цього, росіяни здійснюють демонстративні польоти військових вертольотів вздовж українсько-російського кордону в районах Крейдяного і Троїцького Луганській області. Повітряний простір України при цьому не порушувався.

Нагадаємо, за даними видання INSIDER, доля близько 20 бійців, які прямували на підмогу військовим біля Сміливого і потрапили в засідку, невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram