ГоловнаПолітика

Зустріч Порошенка і Путіна завершилася

Прем'єр Італії сподівається, що переговори принесуть мир

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу після завершення зустрічі лідерів України та Росії в Мілані повідомив, що переговори щодо політичного врегулювання на Донбасі продовжать на різних рівнях. 

"Ми готуємо зустріч наступного тижня в Брюсселі для того, щоб знайти рішення для цих питань між Росією і Україною", - сказав Баррозу журналістам, повідомляє РИА Новости. За даними агентства ТАСС, йдеться про переговори про газ, заплановані на 21 жовтня.

Баррозу повідомив, що на зустрічі в Мілані обговорювали виконання

мінських домовленостей.

"Ключовий пункт - це, по-перше, підтвердження режиму припинення вогню. По-друге, необхідно, щоб місцеві вибори в цій частині України (в Донецькій і Луганській областях) проходили з повною повагою до законів України. По-третє, необхідно контролювати ситуацію на кордоні", - сказав він.

Сам Путін оцінив зустріч у Мілані як "хорошу, позитивну", повідомляє агентство Рейтер.

За підсумками робочого сніданку прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці також заявив, що має позитивний настрій з приводу врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Я сподіваюся, що протягом наступних кількох годин, кількох днів, кількох тижнів ми увійдемо у вирішальну фазу на шляху миру, діалогу та співпраці", - сказав італійський прем'єр.

За його словами, ЄС пропонує встановити міжнародний контроль на українському кордоні.

"Ми підтримали Франсуа Олланда щодо встановлення міжнародного контролю над українськими кордонами. В цій місії могли б брати участь Німеччина, Франція й Італія. Це буде великий крок уперед у діалозі", - сказав Ренці.

Зі свого боку прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розповів, що Путін під час зустрічі в Мілані заявив: Росія не хоче "розділеної України" і "заморожування кризи".

Прем'єр Великобританії також зазначив: якщо Росія не виконає своїх зобов'язань з урегулювання кризи в Україні, ЄС повинен залишити чинними запроваджені раніше санкції.

На зустрічі, яка відбулася в п'ятницю вранці в префектурі Мілана, також узяли участь прем'єр Великобританії Девід Кемерон, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і керівники Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і Герман ван Ромпей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram