ГоловнаПолітика

Порошенко створив Раду для розробки судової реформи

Президент вважає, що не можна марнувати час

Порошенко створив Раду для розробки судової реформи
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи та призначив його координатором заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Як повідомляють на сайті президента, під час зустрічі з Філатовим Порошенко наголосив, що після ухвалення Закону "Про прокуратуру" й антикорупційного пакету законів, зокрема про створення Національного антикорупційного бюро, на перший план виходить судова реформа. Вона має пріоритетний характер для захисту прав людини, побудови демократичної держави, створення сприятливого інвестиційного клімату, наближення України до ЄС. Президент підкреслив, що очікує від нового парламенту, який оберуть на позачергових виборах 26 жовтня, співпраці у проведенні судової реформи.

"Після парламентських виборів ми не повинні втрачати жодного дня, жодного тижня. Напрацювавши змістовну частину судової реформи із залученням кращих представників суддівського корпусу, представників громадськості, вчених, адвокатів, правозахисників, ми повинні виконати зобов'язання, які ми взяли на себе, підписуючи Угоду про асоціацію", - сказав Порошенко, звертаючись до Філатова.

Голова держави доручив координаторові Ради з питань судової реформи проінформувати через два тижні про перші підсумки діяльності.

Також, за словами Порошенка, імплементація Закону "Про прокуратуру" повинна відбутися якомога швидше.

Нагадаємо, наприкінці вересня Порошенко озвучив вісім пріоритетних реформ, головною серед яких назвав судову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram