ГоловнаПолітика

"Опора" зафіксувала підкуп виборців у 44 округах

Спостерігачі нарахували 63 випадки підкупу, скоєного 52 кандидатами

"Опора" зафіксувала підкуп виборців у 44 округах
Фото: obozrevatel.com

Громадянська мережа "Опора" зафіксувала на позачергових виборах депутатів Верховної Ради 63 випадки підкупу виборців на 44 із 213 одномандатних виборчих округах. Про це на прес-конференції повідомила координатор парламентських і виборчих програм "Опори" Ольга Айвазовська.

"Наша організація зафіксувала 63 випадки підкупу виборців. Ця тенденція спостерігається в 44 одномандатних виборчих округах", - сказала Айвазовська.

Підкуп виборців зафіксували в агітаційних кампаніях 52 суб'єктів виборчого процесу, 70% порушень здійснені кандидатами-самовисуванцями.

Водночас підкуп також використовували по 6 кандидатів від Блоку Петра Порошенка і "Народного Фронту", по 2 - від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", Всеукраїнського аграрного об'єднання "Заступ" і Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", ще 1 - від Опозиційного блоку.

У 38 із 63 випадків кандидати надавали безкоштовно або на пільгових умовах виборцям товари та послуги, у 13 - використовували благодійні фонди з агітаційною метою, в 10 - давали виборцям гроші під час агітації.

Нагадаємо, 14 жовтня Верховна Рада прийняла закон про посилення відповідальності за порушення виборчих прав. Після підписання закону підкуп виборців стане кримінальним злочином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram