ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу Вербицького і Луценка заблоковано через втечу звинуваченого (ОНОВЛЕНО)

Суд з'ясував, що підозрюваний Тиднюк утік з-під домашнього арешту

Справу Вербицького і Луценка заблоковано через втечу звинуваченого (ОНОВЛЕНО)
Погибший Юрий Вербицкий
Фото: facebook/olya.tarasovych

Міліція закрила кримінальне провадження у справі про нібито викрадення Віктора Тиднюка - ключового обвинуваченого у справі про викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав постраждалий Ігор Луценко.

"Прокурор сказав, що була інсинуація. Отже, МВС визнало, що обвинувачений насправді втік із-під домашнього арешту. Як зробив згодом і його "колега" Садовник", - написав Луценко.

"Розглядати справу по суті за відсутності звинуваченого за законом не можна. Схоже, справа і далі стоятиме, поки Тиднюка впіймають", - повідомив Луценко.

Водночас, як повідомляє кореспондент  LB.ua, суд прийняв рішення про заміну запобіжного заходу для Віктора Тиднюка на утримання під вартою. Вирішено затримати Тиднюка, щоб доправити в суд для зміни запобіжного заходу.

Окрім того, адвокат Ігоря Луценка - Євгенія Закревська - подала клопотання про повернення обвинувального акта на доопрацювання, оскільки вона вважає його неповним. "Потрібно намагатися допрацювати обвинувальний акт, тому що підозрюваних більше, ніж двоє. Є факти, що вказують на провину інших персонажів: Зубрицького, Чеботарьова. (Олексій Чеботарьов і Віктор Зубрицький - місцевий бізнесмен-мафіозі і голова медіа-холдингу "Контакт", топ-менеджер "тітушків" за сумісництвом - прим. LB.ua). Дії Медведя і Тиднюка (тільки ці двоє фігурують в обвинувальному акті - прим. LB.ua) скоєні у складі злочинної групи, вони пов'язані із Чеботарьовим і Зубрицьким єдиним злочинним умислом. Можливо, їхня провина серйозніша, ніж провина Тиднюка і Медведя. Усе це заважає правильно кваліфікувати звинувачення".

На думку Закревської, ця сама злочинна група, очолювана Чеботарьовим і Зубрицьким, пов'язана з убивством журналіста В'ячеслава Веремія.

ОНОВЛЕННЯ 15:14. Суд постановив повернути обвинувальний акт на доопрацювання в прокуратуру з тієї причини, що "в акті не зазначено обставин, які суд вважає важливими".

"Сторони за 7 днів визначаться, чи подавати апеляцію. Закон дозволяє розділяти справу, якщо одного з підозрюваних оголосять в розшук", - прокоментував рішення суду прокурор Євген Шаблін.

Олександр Медвідь після засідання дав коментар журналістам. Заявив, що працював в охороні у Чеботарьова і вважає себе невинуватим у викраденнях і вбивстві.

ОНОВЛЕННЯ 15.56: "Є інформація, що для певних цілей ще задовго до Майдану було створено групу. Усі її члени були забезпечені "корочками" і працювали під прикриттям МВС, - каже Ігор Луценко. - Усі вони - це охорона Чеботарьова. Під час Майдану групу використовували для викрадень і т.ін. Найрозумніші вже втекли. Водій (Тиднюк) затримався через дурість".

Нагадаємо, активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні в ніч проти 21 січня. Просто з кабінету лікаря їх вивезли за місто, катували, били, а опісля викинули в лісі під Києвом у різних місцях. Ігореві Луценку вдалося врятуватися, Юрія Вербицького знайшли мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram