ГоловнаПолітика

Росія відкидає будь-які пропозиції врегулювання ситуації в Придністров'ї, - заступник голови МЗС Молдови

Вирішення конфлікту зайшло в глухий кут

Росія відкидає будь-які пропозиції врегулювання ситуації в Придністров'ї, - заступник голови МЗС Молдови
Фото: timer.od.ua

З минулого року врегулювання ситуації у Придністров'ї перейшло у процес стагнації.

Із такими словами на 27-й сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Європи Ради Європи виступив заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Валеріу Ківер.

За його словами, проблема сепаратизму, яку обговорювали на сесії Конгресу, є актуальною для Молдови протягом останніх 20 років - у світлі конфлікту в Придністров'ї. А останнім часом урегулювання ситуації зайшло в глухий кут.

"З минулого року вирішення придністровського конфлікту перейшло в процес стагнації, навіть зроблено кроки назад. Врегулювання ситуації проходить у форматі 5 + 2 за підтримки Росії. А вона блокує всі пропозиції для нормалізації життя в регіоні", - заявив Ківер.

При цьому він зазначив, що сепаратистські настрої у Придністров'ї, як і в Україні, підтримуються ззовні. Тому Молдова наполягатиме на зміні складу миротворців, які перебувають у регіоні та є виключно представниками РФ.

"Молдова сподівається отримати мандат на зміни складу миротворців з винятково російського на мультинаціональний. Після проведення парламентських виборів у країні ми сподіваємося отримати його (мандат - ред.)", - додав Ківер.

Нагадаємо, існує побоювання, що президент Росії Володимир Путін може здійснити напад на південь України з боку Придністров'я, де останніми роками перебувають російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram