ГоловнаПолітика

Анексія Криму може стати відправною точкою для активізації світового сепаратизму, - Негой

Заступник міністра ЖКГ виступив на сесії Конгресу Ради Європи

За останніми даними, у світі існують близько 50 джерел сепаратизму, які загрожують цілісності країн в усьому світі. І анексія Росією Криму, і проголошення ДНР і ЛНР за підтримки РФ можуть бути відправною точкою для активізації світового сепаратизму.

Про це під час виступу на 27 сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Європи Ради Європи, на якому обговорювалася ситуація в Україні, заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За його словами, сепаратизму в Україні немає і ніколи не було.

"Було невдоволення чинною на той час владою. Тотальною корупцією і бідністю. Люди вийшли на Майдан боротися проти цього. Але це не сепаратизм", - зазначив заступник міністра.

При цьому він акцентував, що сепаратистські настрої в країну штучно принесли за підтримки Росії ті, хто був незадоволений крахом попереднього режиму.

"Ця тенденція небезпечна і може зачепити інші території. Анексія Криму Росією і самопроголошення ДНР та ЛНР стали відправною точкою, - зазначив Негой. - Так звані сепаратистські настрої в Україні мають три особливості. Перша - насильницька зміна цілісності країни за активною участю Росії. Друга - формування всередині української держави збройних банд. Третє - підтримка цих банд регулярними російськими військам ".

У цьому контексті заступник міністра ЖКГ висловив стурбованість штучним поширенням сепаратистських настроїв в усьому світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram