ГоловнаПолітика

РНБО: вогонь по Сартані коригував російський безпілотник

Бойовики все більше застосовують повітряну розвідку

РНБО: вогонь по Сартані коригував російський безпілотник
Фото: mariupolnews.com.ua

За даними інформцентру РНБО, коректування вогню з установок "Град" по селищу Сартана біля Маріуполя здійснював російський безпілотник.

"Встановлено, що 14 жовтня в цьому районі активну розвідку вів російський безпілотник. О 14:30 терористи почали обстріл відділу прикордонної служби "Сартана" з установок "Град", розташованих в районі захопленого н.п. Широкине. Унаслідок обстрілу втрат серед прикордонників немає. Вогонь коректувався безпосередньо з безпілотника. Оскільки в цей час на околиці селища йшла похоронна процесія, терористи туди перенесли вогонь. Снаряд влучив у похоронну процесію. За попередніми даними, загинули 7 жителів селища Сартана, 18 отримали поранення", - повідомив спікер інформцентру Андрій Лисенко.

Одночасно терористи обстрілювали позиції сил АТО біля населеного пункту Шевченко і Талаківка поблизу Маріуполя. Постраждалих серед військових немає.

У РНБО зазначають, що в цілому тенденція до активізації повітряної розвідки незаконними збройними формуваннями зберігається. Роботу безпілотників 10 разів фіксували на маріупольському напрямку, біля Донецька і вздовж адмінкордонів з тимчасово окупованою територією Криму. Крім цього, зафіксовано польоти вертольотів вздовж кордону без порушення повітряного простору України на ділянці Сумського прикордонного загону і вздовж адмінкордонів з АР Крим. Поблизу Донецька спостерігали літак радіоелектронної розвідки, який перетнув кордон України в районі селища Успенка Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram