ГоловнаПолітика

Військові відбили чергову спробу штурму Донецького аеропорту

Бойовики також атакують Дебальцеве і Маріуполь

Військові відбили чергову спробу штурму Донецького аеропорту
Фото: www.62.ua/страница на Facebook Вячеслава Гуменного

Минулої доби російсько-терористичні війська порушили режим тиші понад 40 разів.

Про це пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

Близько 2:30 ночі після тривалого артилерійського та мінометного обстрілу бойовики спробували штурмувати Донецький аеропорт. Атаку терористів відбито.

Активні дії бойовиків зауважено на Дебальцевському, Донецькому і Маріупольському напрямках - відповідно 20, 9 і 4 обстріли з усіх видів озброєнь.

Бойові сутички сил АТО з російсько-терористичними військами відбулися біля аеропорту Донецька (двічі), біля н.п. Дебальцеве та Тарамчук.

У Горлівці місцеві бойовики за адміністративні правопорушення ввели для місцевих жителів "трудову повинність". Зокрема, порушників змушують брати участь у будівництві оборонних укріплень (окопи, бліндажі) в приміській зоні.

На території, контрольованій "ДНР", зауважено зростання проукраїнських настроїв у середовищі місцевих бізнесменів, пише Тимчук. За приблизними оцінками, 50-70% підприємців виступають за якнайшвидше закінчення російської авантюри на Донбасі і повернення цих територій під повну юрисдикцію України.

За даними групи "ІО", керівництво "ДНР" зобов'язало всіх інтернет-провайдерів, які працюють на підконтрольній бойовикам території, зареєструватися як ЗМІ і платити "податки" терористам. Реєстрація проходить під загрозою фізичних покарань. Створюється "єдиний реєстр" українських сайтів, які підлягають блокуванню.

У Стаханові в.о. мера Сергій Жевлаков на нараді керівників навчальних закладів в ультимативній формі зажадав від усього педагогічного складу заяв для прийому на роботу "у сферу освіти ЛНР". Згідно із заявою Жевлакова, всіх, хто не підпише таких заяв, звільнять.

Нагадаємо, вчора ввечері з'явилася інформація, що на територію України з боку Росії зайшов 45 полк ПДВ "Кубинка" з Підмосков'я і 137 десантно-штурмовий полк із Рязані. Ці сили нібито збиралися штурмувати Донецький аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram