ГоловнаПолітика

Міліція перевіряє факт підкупу виборців Литвином-молодшим

Роздачу продуктових наборів із символікою кандидата зафіксовано на відео

Міліція перевіряє факт підкупу виборців Литвином-молодшим
Фото: evplanet.org

Міліція перевіряє повідомлення про підкуп виборців представниками кандидата в депутати Івана Литвина, який балотується в окрузі №66 (Малин Житомирської області). Про це повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ.

"13 жовтня в смт Народичі Житомирської області в райвідділення надійшов рапорт працівника цього відділення про те, що 11 жовтня в с. Норинці невідома особа від кандидата в народні депутати України, самовисуванця в одномандатному виборчому окрузі №66 Литвина І.В. здійснювала підкуп виборців. Проводиться перевірка", - сказано в повідомленні.

Депутат Київської міськради Галина Янченко повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що представники Івана Литвина підкуповують виборців у Радомишлі. "Штаб Литвина запрошує місцевих бабусь на зустріч і видає по 100 грн за голос на виборах. Є відео з підтвердженням", - написала Янченко.

На першому відео жінки підтверджують, що прийшли на зустріч, де "повинні щось дати", оскільки інші групи бабусь уже отримували по 100 грн. На другому відео ця сама група жінка спілкується з двома штабістами, які обіцяють видати гроші.

Нагадаємо, кандидат у депутати Іван Литвин - син екс-спікера парламенту Володимира Литвина.

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон про посилення відповідальності за порушення виборчих прав, тепер підкуп виборців є кримінальним злочином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram