ГоловнаПолітика

Верховна Рада VII скликання збереться на останнє засідання

Депутати розглянуть антикорупційні законопроекти і правки до виборчого законодавства

Верховна Рада VII скликання збереться на останнє засідання
Фото: Степан Івахів

Верховна Рада України на сьогоднішньому пленарному засіданні розгляне в другому читанні пакет антикорупційних законопроектів, а також закон про прокуратуру і кілька законопроектів, що стосуються позачергових парламентських виборів.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту. У порядок денний включено законопроект №5157, яким дозволено включати до списків виборців військовослужбовців й осіб начальницького або рядового складу в день голосування. Йдеться про військовослужбовців, які виконують завдання за призначенням у місцях тимчасового перебування підрозділів на території Донецької та Луганської областей.

Також заплановано додатково виділити 55 млн гривень на контроль за витрачанням бюджетних коштів на позачергові вибори Ради (законопроект №5149) та посилити відповідальність за порушення виборчих прав громадян (законопроект №4741).

У другому читанні парламентарії мають намір прийняти законопроекти №3541 про прокуратуру, №5085 про створення Антикорупційного бюро, №4284а про затвердження антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки, №5113 про створення національної комісії із запобігання корупції, №5114 про обов'язок підприємств розкривати інформацію про своїх кінцевих вигодонабувачів при державній реєстрації та №5067 про удосконалення боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму.

Окрім того, депутати планують виділити 7 млн гривень на протезування учасників антитерористичної операції за кордоном (законопроект №5146) і визнати Організацію українських націоналістів та Українську повстанську армію стороною, яка воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України (№2111а).

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко закликав депутатів ухвалити всі антикорупційні законопроекти у другому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram