ГоловнаПолітика

Путін не зупиниться без перемоги в Україні, - екс-прем'єр Польщі

Казимир Марцинкевич дивиться на українсько-російські справи песимістично

Путін не зупиниться без перемоги в Україні, - екс-прем'єр Польщі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін продовжить тиснути на Україну доти, доки не зможе продемонструвати хоча б невелику, але все ж перемогу в протистоянні з владою у Києві.

Таку думку висловив колишній голова польського уряду та учасник нинішнього Baltic Business Forum Казимир Марцинкевич, пишет УНІАН.

"Я швидше дивлюся на українсько-російські справи достатньо песимістично. Якщо хтось так далеко заходить, витрачає стільки коштів, так багато втрачає на своїй репутації, то йому буде дуже важко повернути справи назад хоча б без однієї, навіть найменшої перемоги", - сказав він, коментуючи перспективи владнання конфлікту в Україні.

Марцинкевич, який очолював уряду Польщі в 2005-2006 роках, сказав, що запроваджені проти Росії санкції мали певний ефект, але це ще не стало переломним моментом.

Він не взявся прогнозувати, чи можна очікувати кардинальних змін після попередньо запланованих на кінець цього тижня переговорів Президента України Петра Порошенка з Володимиром Путіним в італійському Мілані.

Марцинкевич назвав діалог надзвичайно важливим для владнання конфлікту в Україні, зазначивши, що власне його відсутність стала однією з причин запровадження санкцій проти Російської Федерації.

Він не взявся прогнозувати, скільки часу може тривати конфлікт в Україні і не сказав, що може стати перемогою, яка б задовольнила Путіна, але переконаний, що на сьогоднішній день він навряд чи зупиниться на досягнутому. "Боюся, що це ще не кінець", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня стало відомо про попередньо заплановану зустріч Порошенка і Путіна в Мілані в рамках організованого Євросоюзом саміту зі співробітництва з країнами Азії - ASEM, який відбудеться 16-17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram