ГоловнаПолітика

Дещиця став послом у Польщі

Дипломат, який обматюкав Путіна, працюватиме у Варшаві

Дещиця став послом у Польщі
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко в понеділок призначив послів у трьох країнах: у Польщу відправили колишнього міністра закордонних справ Андрія Дещицю, у Францію - екс-голову посольства у США Олега Шамшура, а в Саудівську Аравію - заступника директора департаменту консульської служби Вадима Вахрушева.

Про це йдеться в указах президента №782-784.

Дещиця виконував обов'язки міністра закордонних справ із 27 лютого по 19 червня 2014 року. Він подав у відставку після того, як біля стін російського посольства в Києві нецензурно висловився про президента РФ. Так Дещиця намагався втихомирити натовп, обурений російською агресією щодо України. Спонтанний мітинг біля стін посольства почався після звістки про загибель 49 українських військових у зоні АТО.

Шамшур займав посаду посла України у США з грудня 2005 року по травень 2010 року. Вахрушев досі працював у консульській службі МЗС, раніше був консулом у Кувейті.

Останнім послом у Польщі був Маркіян Мальський (звільнений у березня 2014-го), у Франції - Олександр Купчишин (звільнений у травні 2014-го), в Саудівській Аравії - Петро Колос (звільнений у березня 2014 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram