ГоловнаПолітика

За скасування позаблокового статусу України візьметься нова Рада

Нардепи на останньому засіданні поборються з корупцією і розглянуть закон про прокуратуру

За скасування позаблокового статусу України візьметься нова Рада
Фото: online.ua

За питання про скасування позаблокового статусу України візьметься вже новий склад Верховної Ради. На завтрашнє засідання, останнє для сьомого скликання, це питання не виноситимуть.

Про це сказав керівник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, пише "Інтерфакс-Україна". "Поки що цього питання в порядку денному немає. Я думаю, що, зважаючи на ситуацію в сесійній залі, у нас це питання, можливо, буде першим питанням парламенту нового скликання", - сказав він.

Зі свого боку прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на розширеному засіданні уряду висловив сподівання, що парламент завтра розгляне закон про прокуратуру. "Ми сподіваємося, що в завтра у Верховній Раді України буде проголосовано нову редакцію закону України про прокуратуру. Це потрібно було зробити давно - позбавити органи прокуратури пострадянського корупційного елементу - функцій загального нагляду", - сказав він.

Також депутати завтра повинні прийняти в цілому антикорупційний пакет, який передбачає і створення Антикорупційного бюро.

Нагадаємо, українська влада заговорила про відновлення курсу на НАТО цієї осені у зв'язку з агресією Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram