ГоловнаПолітика

Савченко доставили ​​в московську лікарню для перевірки на осудність

Психіатри перевірять стан здоров'я української льотчиці

Савченко доставили ​​в московську лікарню для перевірки на осудність
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube

Надія Савченко сьогодні пройде психолого-психіатричну експертизу в Москві. Як повідомляється на сайті Следком, льотчицю вже доставили в "одну з експертних установ Москви". Куди саме, прес-служба відомства не уточнює.

"Медикам належить встановити психічний стан обвинуваченої та надати слідству свій висновок. Основним завданням проведення експертизи є вирішення питання про осудність-неосудність обвинуваченої, а також визначення її процесуальної дієздатності", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні в Москві також має відбутися судовий розгляд скарги захисту Савченко на постанову про призначення їй психолого-психіатричної експертизи. Але Следком заявляє, що ця скарга не зупиняє перевірку.

"Згідно з законодавством Російської Федерації, призначення таких експертиз є стандартною процедурою, яку використовують щодо осіб, котрі брали безпосередню участь у збройних конфліктах, а також обвинувачених в особливо тяжких злочинах, за вчинення яких санкцією передбачено покарання у вигляді смертної кари або довічного позбавлення волі", - йдеться в повідомленні Следкома.

Нагадаємо, Савченко звинувачується в причетності до загибелі під Луганськом журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Захист льотчиці стверджує, що її затримали ще до того, як Корнелюка і Волошина вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram