ГоловнаПолітика

Демобілізацію для солдатів-строковиків відклали

Порошенко поки що не бачить можливості відпустити з армії торішніх призовників

Демобілізацію для солдатів-строковиків відклали
Фото: Макс Левин

Демобілізацію для солдатів-строковиків, які були призвані торік, відклали на невизначений час, заявив президент Петро Порошенко. Його слова передає агентство УНІАН.

"Військовослужбовці строкової служби не повинні брати участь в антитерористичній операції, крім випадків Національної гвардії, оскільки в них призов не зупинявся. Як тільки буде перша хвиля демобілізації, вони під неї потраплять. Зараз поки що можливості для демобілізації в умовах де-факто військових дій немає", - сказав він.

"Як тільки буде постійне припинення вогню, як тільки лінію оборони буде побудовано, як тільки наші бригади, а це має бути найближчим часом, будуть розгорнуті в повний бойовий оборонний порядок, у нас буде можливість почати кроки щодо демобілізації", - додав президент.

Нагадаємо, останній призов в Україні пройшов восени 2013 року. Потім було оголошено, що Україна перейшла на контрактну армію, тому навесні солдатів не набирали.

Цієї осені призов поновили через події на Донбасі. Призову підлягають 18-25 річні громадяни України чоловічої статі, які не мають права на звільнення або відстрочку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram