ГоловнаПолітика

Порошенко: наступний тиждень буде визначальним

У кожному селі та місті на звільненій території Донбасу має бути українська влада, вважає Президент

Президент України Петро Порошенко, представляючи голову Луганської ОДА Геннадія Москаля представникам громадськості Луганської області, виступив з кількома ініціативами для регіону.

"Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, які розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо", - заявив Президент, пише Укрінформ.

Другою тезою Порошенка було відновлення в повному обсязі української влади в тих населених пунктах, звідки втекли раніше обрані або призначені керманичі.

"У кожному селі, селищі, в кожному домі на звільненій українській території має бути українська влада. Прапор – це добре, але не головне. Україна – це є влада, яка ефективно вирішує проблеми громадян", - сказав Президент.

Він попросив  підготувати проект законодавчого врегулювання цієї проблеми, щоб голова обласної державної адміністрації міг після обговорення на зборах громади села, селища призначати людину, "яка буде до виборів здійснювати – якщо хочете – пряме президентське правління".

Президент серед низки інших ініціатив підтримав пропозицію Геннадія Москаля відновити роботу Сєвєродонецького аеропорту, а також запропонував створити і розмістити в районі так званого Трикутника (Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне) нове військове формування - Сєвєродонецьку бригаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram