ГоловнаПолітика

У ЦВК сподіваються, що 14 жовтня Рада розгляне зміни до закону про вибори

Не всі питання можуть бути вирішені в межах компетенції ЦВК

У ЦВК сподіваються, що 14 жовтня Рада розгляне зміни до закону про вибори
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія сподівається, що на своєму пленарному засіданні 14 жовтня Верховна Рада України розгляне законопроект про внесення змін до Закону про вибори народних депутатів.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він, зокрема, зазначив, що в зараз закон про вибори народних депутатів абсолютно не адаптований до тих реалій, в яких доводиться готувати позачергові вибори народних депутатів України.

Саме тому, за словами голови ЦВК, комісія ще на початку виборчого процесу наполягала на необхідності внесення цілої низки змін до закону про вибори народних депутатів. Він нагадав, що у ВР було зареєстровано відповідний проект закону, але народні депутати відхилили його.

Тому, за словами Охендовського, поки що залишається необхідність внесення до закону змін, які стосуватимуться перш за все питань погашення невикористаних виборчих бюлетенів, які в Донецькій і Луганській областях не дійдуть до виборців, питань безпеки виборчих дільниць у день голосування, безпеки транспортування виборчої документації.

Також, як зазначив голова комісії, не врегульовано і питання голосування військовослужбовців, які нині виконують завдання у Донецькій і Луганській областях.

"Ми сподіваємося, що на пленарному засіданні 14 жовтня, яке відбудеться фактично за тиждень, ВР зможе все-таки розглянути відповідний проект... Далеко не у всіх випадках ЦВК у межах своєї компетенції може вирішити такі питання... Нам справді треба врегулювати цілий ряд питань на рівні закону", - підкреслив Охендовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram