ГоловнаПолітика

Росія назвала місце і терміни нової зустрічі Порошенка і Путіна

Переговори президентів України і РФ можуть відбутися в "нормандському форматі"

Росія назвала місце і терміни нової зустрічі Порошенка і Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко може зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним наступного тижня в Мілані. 17-18 жовтня там відбудеться євроазіатський саміт ASEM - міжнародної організації, яка об'єднує країни Східної Азії та Європи.

Про це розповів помічник президента РФ Юрій Ушаков, пише "Інтерфакс-Україна".

"Триває опрацювання контактів, не виключений і так званий "нормандський формат", - сказав він. Під "нормандським форматом" мають на увазі зустріч президентів РФ, України і Франції, а також канцлера Німеччини. Уперше чотири керівники поговорили в такому форматі у червні цього року в Нормандії - на урочистостях, присвячених 70-річчю висадки союзницьких військ.

Ушаков заявив, що Путін відвідає Італію та проведе низку зустрічей з представниками Заходу. За даними "РИА Новости", не виключені переговори Путіна з прем'єр-міністром Великобританії, прем'єром Італії та керівництвом Єврокомісії.

"Там буде солідне представництво. Я не можу зараз конкретно означити, з ким і як організують зустрічі. Ми зараз саме над цим працюємо - над можливими контактами нашого президента", - сказав він.

Нагадаємо, востаннє Путін і Порошенко зустрічалися 26 серпня в Мінську. 25 вересня під час прес-конференції Порошенко заявив, що за три тижні він знову зустрінеться з Путіним у Європі в багатосторонньому форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram