ГоловнаПолітика

Путінським намісником у Криму залишився Аксьонов

Окупаційна влада затвердила Сергія Аксьонова на посаді глави республіки

Путінським намісником у Криму залишився Аксьонов
Фото: SovetMinistrov/Facebook

Самопроголошений парламент захопленого Росією Криму одноголосно (75 з 75) проголосував за Сергія Аксьонова на виборах так званого глави республіки. "Депутати" обрали його з трьох кандидатур, запропонованих Путіним.

За російськими законами Аксьонов став вищою посадовою особою та керівником виконавчої влади Криму на п'ять років. Він суміщатиме посади голови Ради Міністрів і глави Криму.

Аксьонову - 41 рік, він закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище і Університет економіки та управління. Понад 20 років займався бізнесом. У 2009 заснував і очолив рух "Русское единство", наступного року він став партією в Україні, а Аксьонов - її лідером. У 2010 році обраний депутатом Верховної ради Криму за списками партії, яка набрала всього 4,12% голосів виборців. Депутат Верховної Ради Андрій Сенченко, який працював у 90-ті роки віце-прем'єр-міністром Криму, розповів про кримінальне минуле Сергія Аксьонова.

У ніч з 26 на 27 лютого 2014 року російські військові захопили парламент Криму і скликали термінове засідання. У закритому режимі під наглядом озброєних росіян кримські депутати "вибрали" Сергія Аксьонова керівником Радміну Криму замість Анатолія Могильова. Аксьонов став провідником російської політики в Криму, провів незаконний "референдум" про російський статус півострова, почав націоналізацію українських підприємств, заборонив обіг гривні. При цьому Аксьонову надавали підтримку окупаційні російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram