ГоловнаПолітика

Україна направила ноту Росії через використання морських портів у Криму

Дії російської сторони є черговим грубим порушенням суверенітету України, підкреслили у міністерстві

Україна направила ноту Росії через використання морських портів у Криму
"Олимпиада"
Фото: Владислав Осипов

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту МЗС Росії у зв'язку з відкриттям Росією п'яти портів на тимчасово окупованій території Криму для іноземних суден.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу представник МЗС України Євген Перебийніс, пише УНІАН.

"МЗС України направило ноту МЗС Росії, в якій вказується, що дії російської сторони є черговим грубим порушенням суверенітету України, а також порушенням міжнародно-правових зобов'язань відповідно до положень Конвенції ООН з морського права 1982 року, міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року та міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів", - сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС України черговий раз заявляє, що морські порти України в містах Євпаторія, Феодосія, Ялта, Керч і Севастополь офіційно закриті з 15 липня цього року до відновлення конституційного ладу України та припинення збройної окупації РФ.

"МЗС вимагає від РФ негайно припинити міжнародно-протиправні дії, зокрема, скасувати це розпорядження уряду Росії, поважати суверенітет і територіальну цілісність України і припинити збройну окупацію частини території України", - підкреслив офіційний представник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram