ГоловнаПолітика

Обама обіцяв Джемілєву не скасовувати санкції до звільнення Криму від окупантів

Держсекретар США Джон Керрі і канцлер Німеччини Ангела Меркель також за український статус Криму

Обама обіцяв Джемілєву не скасовувати санкції до звільнення Криму від окупантів
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради України і колишній (1991-2013) голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв розповів "Телекритиці" про свою коротку розмову з президентом США Бараком Обамою 3 червня у Варшаві на врученні премії Солідарності.

"Я висловив занепокоєння з приводу того, що Крим може стати зоною замороженого конфлікту на довгі роки. А також предметом торгу з агресором. Але він (Обама) твердо мені тоді відповів: поки останній квадратний метр окупованої території не буде звільнено, санкції будуть продовжуватися", - сказав Джемілєв.

За його словами, держсекретар США Джон Керрі сказав приблизно те саме, що й Обама. А пізніше на зустрічі в Києві канцлер Німеччини Ангела Меркель також запевнила Мустафу Джемілєва, що Німеччина не підпише "другу Мюнхенську угоду" - не пожертвує Кримом, щоб задовольнити агресора.

Нагадаємо, 29 вересня 1938 року в Мюнхені було складено угоду про передачу німцям Судетської області Чехословаччини. Угоду було підписано лідерами Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram