ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала Раду ухвалити закон про прокуратуру

Соболєв запропонував доповнити антикорупційний пакет ще одним документом

"Батьківщина" закликала Раду ухвалити закон про прокуратуру
Фото: Макс Левин

Фракція "Батьківщина" закликала Верховну Раду ухвалити закон про прокуратуру.

За словами голови фракції Сергія Соболєва, "Батьківщина" запропонувала доповнити так званий антикорупційний пакет законопроектом про прокуратуру, підготовленим до другого читання.

"На жаль, цей законопроект, який був готовий до розгляду ще півроку тому і пройшов апробацію на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи, Венеціанської комісії, міжнародних організацій з питань боротьби з корупцією, долає дуже важкий шлях, щоб бути ухваленим в сесійній залі", - цитує Соболєва прес-служба партії.

"Сьогоднішнє засідання у глави ВР показує, що, на жаль, імітація боротьби з корупцією не переходить в реальну боротьбу, тому ухвалення нових і нових постанов, концепцій, програм боротьби з корупцією не дає відповіді на ключове питання - коли ж ми отримаємо європейську прокуратуру в Україні. Думаю, що завтра буде такий шанс", - сказав він, висловивши сподівання, що закон про прокуратуру включать до порядку денного засідання Верховної Ради 7 жовтня.

"На тлі імітації боротьби з корупцією, особливо напередодні виборів, закон, який є ключовим у старті реальної боротьби з корупцією, закон про прокуратуру, фактично, як завжди, залишається останнім", - підкреслив глава фракції. Він вважає, що навіть найважливіші рішення, які завтра може ухвалити парламент, нічого не варті без цього документа.

У свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина", голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін повідомив, що законопроект про прокуратуру підготовлений до другого читання і тричі пройшов необхідні узгодження Венеціанською комісією.

Нагадаємо, що перше читання закон про прокуратуру пройшов ще в листопаді 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram