ГоловнаПолітика

ЦВК скасував реєстрацію 11 кандидатів у депутати

9 мажоритарників відмовилися балотуватися

ЦВК скасував реєстрацію 11 кандидатів у депутати
Архивное фото
Фото: Instagram-user sincereolya

Центральна виборча комісія скасувала на своїх засіданнях 1-3 жовтня реєстрацію 11 кандидатів, що балотуються в депутати Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленнях прес-служби ЦВК.

Комісія скасувала реєстрацію двох кандидатів, включених до виборчих списків партій у загальнодержавному багатомандатному окрузі: Олександра Ткача (№16 у списку партії "Відродження") та Лідії Григор'євої (№13 у списку Ліберальної партії України).

Реєстрацію 9 кандидатів-мажоритарників скасовано у зв'язку з поданими ними до ЦВК заявами про відмову від балотування.

Зокрема, скасовано реєстрацію: Олександра Шпінова (округ №37 Дніпропетровської області), Дмитра Голікова (№49 Донецької області), Сергія Шахова (№106 Луганської області), Сергія Мошенського (№14 Луганської області), Василя Іванюка (№127 Миколаївської області ), Михайла Соколова (№132 Миколаївської області), Тетяни Чебанової (№141 Одеської області), Олександра Трухіна (№148 Полтавської області) та Сергія Лоботи (№160 Сумської області).

Нагадаємо, 30 вересня ЦВК завершив реєстрацію кандидатів у депутати Ради в одномандатних виборчих округах, зареєструвавши 3 468 кандидатів. До 13 жовтня включно кандидати зможуть відмовитися від балотування, а ЦВК зможе до 15 жовтня включно скасувати реєстрацію таких кандидатів.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram