ГоловнаПолітика

Росія вирішила зберігати і розвивати спадщину народів Криму

"Херсонес Таврійський" переходить під юрисдикцію РФ

Росія вирішила зберігати і розвивати спадщину народів Криму
Фото: crimea.vgorode.ua

Президент Росії Володимир Путін доручив створити в Криму історико-культурний заповідник для збереження спадщини народів Криму. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

До 1 грудня 2014 року кабмін РФ спільно з адміністрацією президента й окупаційною владою Криму повинен "розробити систему програмних заходів, спрямованих на розвиток культури і мистецтва в Республіці Крим і Севастополі". Йдеться про вивчення, збереження та популяризацію культурної спадщини народів Криму, зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури, модернізацію об'єктів туристичної інфраструктури.

Відповідальними за виконання зазначено прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, радника президента Володимира Толстого, повпред глави держави в Криму Олега Белавенцева, а також т.в.о. голови Криму Сергія Аксьонова та в.о. губернатора Севастополя Сергія Меняйла.

Спільно з адміністрацією президента і кримськими органами влади уряду належить забезпечити збереження об'єкта всесвітньої спадщини "Херсонес Таврійський і його Хору" відповідно до вимог ЮНЕСКО.

Окрім того, національний заповідник "Херсонес Таврійський", а також музей оборони і звільнення Севастополя Крим повинен передати у відання Росії.

Путін розпорядився до 1 березня 2015 р. розглянути питання і доповісти про створення Східно-Кримського історико-культурного заповідника. Відповідальними за це доручення призначено голову уряду Росії і т.в.о. голови Криму.

Нагадаємо, у березні 2014-го Росія анексувала Крим. У вересні жителі Криму взяли участь в "єдиному дні голосування", обравши місцеву владу з-поміж громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram