ГоловнаСвіт

2 мільйони японців евакуюють через тайфун

"Фанфон" пройшов повз Токіо і поступово слабшає

2 мільйони японців евакуюють через тайфун
Архивное фото
Фото: pryroda.gov.ua

У центральній частині Японії більш ніж 2 млн. осіб отримали рекомендації про евакуацію. Рятувальники попереджають про загрозу повеней і зсувів, спричинених тайфуном "Фанфон". Приблизно 50 тис. осіб отримали наказ покинути свої будинки, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Через сильний вітер поранення отримали щонайменше чотири людини. Зокрема, вітер збив з ніг жінку похилого віку, вона отримала перелом. Серйозні порізи через розбиту шибку отримала 14-річна школярка. У неділю, 5 жовтня, на південному острові Окінава потужними хвилями віднесло в океан трьох військовослужбовців бази ВПС США Кадена, які намагалися сфотографувати розгул стихії. Одного знайшли мертвим, двох інших вважають зниклими безвісти. На узбережжі префектури Канагава також зник 21-річний студент, який намагався займатися серфінгом.

У зоні проходження тайфуну скасовано заняття у школах, у японських аеропортах скасовано майже 630 авіарейсів.

Тайфун "Фанфон" пройшов зону японської столиці, де проживає близько 30 млн осіб, і рухається на північний схід, поступово слабнучи.

Нагадаємо, 27 вересня в Японії почалося виверження вулкана Онтаке. Оскільки гори довкола вулкана є популярним місцем відпочинку, у момент виверження на схилах перебували понад 300 осіб. За офіційними даними на 1 жовтня, жертвами виверження стали 46 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram