ГоловнаПолітика

Теперішній уряд залишається продовженням режиму Януковича, - Мусій

Усунутий міністр вважає, що "яценюки, салютіни, мартиненки мають піти у небуття"

Теперішній уряд залишається продовженням режиму Януковича, - Мусій
Фото: www.dyvys.in

Олег Мусій, якого усунули від обов'язків міністра охорони здоров'я, вважає це незаконним, а сам уряд - продовжувачем традицій Януковича.

Про це Мусій заявив у ефірі програми "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер".

"Тих представників Майдану, які були призначені не за партійними квотами, які були незалежні від політиків, потихеньку усувають з уряду, який, на превеликий жаль, залишається продовженням режиму Януковича", - сказав він.

Усунутий міністр вважає, що будувати роботу міністерства по-новому заважають призначені за партійними квотами чиновники.

"У мене не було жодних політичних зобов'язань ні перед керівником уряду, ні перед Верховною Радою. І за сім місяців моєї роботи я побачив, що насправді всі надії, які були у народу на Майдані, - їх намагаються зганьбити ті представники  "квотні", яких заслали з уряду, з Верховної Ради", - заявив Мусій.

На прохання ведучого програми Євгена Кисельова назвати конкретні прізвища Мусій назвав трьох політиків: прем'єра Арсенія Яценюка, нардепа Миколу Мартиненка і свого першого заступника Руслана Салютіна.

"Ми всі боролися проти інституту смотрящих. Це було найгірше, що можна собі уявити. Саша-стоматолог і компанія. Замість цього у Міністерство охорони здоров'я за квотами "Народного фронту" або "Фронту змін" було призначено такого собі пана Мартиненка, відомого всім народного депутата. Який старався і переконав мене у щирості свого ставленика пана Салютіна - мого першого заступника - як високого професіонала. "Ось він буде у вас працювати, дуже достойна, хороша людина". Я з довірою ставлюся до людей. Як на Майдані ми вірили всім, так само і в уряді ми віримо, чому ж не вірити", - розповідає екс-міністр.

Перший заступник, якого нарадив Мартиненко, розчарував і підвів голову МОЗ, стверджує він.

"І насправді всі ці корупційні схеми з тендерами, залишені попередниками Богатирьової, Богачова та компанії, пан Салютін старався втілити в життя", - заявив Мусій.

Екс-міністр не визнає свого усунення і має намір продовжувати боротьбу.

"Моє усунення є повністю протизаконним, такого в законодавстві чинному не передбачено, і відповідно, я не залишу свою боротьбу надалі з мафією "Псевдонародного фронту", який під виглядом вовка в овечій шкурі знову намагається пройти до Верховної Ради. І затягнути з собою далі. Яценюки, салютіни, мартиненки мають піти у небуття. І я докладу всіх зусиль, щоб уся ця мафія залишилась в минулому і в небутті", - резюмував Олег Мусій.

Кабінет Міністрів України усунув від займаної посади міністра охорони здоров'я Олега Мусія, а також зняв з посади першого заступника міністра Руслана Салютіна.

Кадрові перестановки, за словами Яценюка, пов'язані зі зривом міністерством тендерних закупівель необхідних ліків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram